Deklinacija imenica online

U svim jezicima je najteže naučiti gramatiku. Nominativ, akuzativ, genitiv i tako dalje mogu čovjeka dovesti do ludila. Upravo zbog toga croDict pruža još jednu pomoć, od sada je moguća online deklinacija na njemačkom i hrvatskom. A nabolje od svega je što je toliko jednostavno. Prvo treba odabrati jezik riječi, dakle njemački ili hrvatski. Zatim je upišite u tražilicu, svejedno dali u izvornom obliku ili deklinirano, poslije toga pošaljite riječ na traženje i to je sve. Sve drugo će obaviti croDict. Naš program prepoznat će odgovarajuću imenicu te će za nekoliko sekundi dostaviti kompletnu deklinaciju riječi na odabranom jeziku, u jednini kao i u množini. Ovo će najviše pomoći jednojezičnim korisnicima, pogotovo onima koji tek počinju učiti hrvatski jezik nije uvijek lako prepoznati koji deklinirani oblik odgovara kojim izvornom. Naime, u hrvatskom jeziku postoje uz 4 padeža koje znamo iz njemačkog, dakle nominativ, genitiv, dativ i akuzativ još i lokativ, instrumental i vokativ. Dakle, onaj tko će pretražiti hrvatsku deklinaciju, tome će sustav izlistati 14 padeža. Deklinacije su jako korisnike, kako bi razumjeli točno značenje neke rečenice odnosno, točno stvorili rečenicu jer pogotovo u hrvatskome se značenje cijele rečenice mijenja promjenom nastavka imenice, što znači – kada krivo dekliniramo tada ćemo značenje rečenice samo teško razumjeti ili promijeniti značenje iste što zna biti nelagodno. Kako bi to spriječili, provjerite rađe koji put više pravilno dekliniranje imenica na croDict-u.

Kartice s riječima

Kako mnoštvo dekliniranih imenica nije lako zapamtiti, eto jedan savjet: upotrijebite kartice s riječima na croDict-u. Od deklinacije koju ste taman potražili, napraviti karticu te sami svako malo provjerite koliko ste zapamtili. Tako će Vam deklinacija bolje sjesti, a vokabular se stalno proširuje. Kartice s riječima koje možete izraditi na croDict-u, možete koristi i za nove riječi, rečenice ili brojke u svim jezicima.

Rječnici

njemačko-hrvatsko online rječnik, croDict nudi korisnicima već duže vrijeme i njemačko-engleski. te hrvatsko-engleski rječnik. Vokabular se time stalno proširuje i ostaje aktualan, budući da je moguće predložiti nove prijevode. Tako bi zadržali visoke standarde, izvorni govornici provjeravaju svaki novi prijevod, i ako je to potrebno, isprave ga. Na taj način osiguravamo pojavljivanje samo točnih prijevoda

Imenice od A-Z

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z