Englesko hrvatski online rječnik

Njemačko-hrvatski rječnik croDict prerađivan je u siječnju 2011. godine te od tada nudi njemačko-engleski. kao i englesko-hrvatski rječnik. Englesko-hrvatski rječnik sadrži već mnoge prijevode te uz snažnu pomoć naših korisnika broj prijevoda raste konstantno. Uz riječi moguće je prevesti i brojeve, floskule te kraće rečenice u cjelovitosti. Kod mnogih prijevoda englesko-hrvatski rječnik ispisuje rečenice ili dijelove rečenica koje sadrže zatraženi prijevod. Na taj način croDict pomaže prije svega jednojezičnim korisnicima, jer daje uvid u korištenje tražene riječi u rečenici. Englesko-hrvatski rječnik pruža i druge korisne mogućnosti – kod upisa prvog slova riječi u tražilicu, englesko-hrvatski rječnik korisniku automatski ponuđuje odgovarajuće riječi, što pomaže pogotovo kada korisnik nije siguran kako se riječ točno piše.

Osim toga, croDict prepoznaje traženu riječ čak kada se ona upisuje bez posebnih znakova, na taj način olakšava i ubrzava traženje, budući da nije potrebno promijeniti jezik unosa na tipkovnici. No, bez obzira na to će prijevod naravno prikazati odgovarajuće posebne znakove, tako da se ovaj englesko-hrvatski rječnik može optimalno upotrijebiti u privatne, poslovne kao i školske svrhe.

Englesko-hrvatski rječnik može prikazati riječi ne samo na njemačkom, nego i na engleskom ili hrvatskom. Kako bi se stranica učitala na željnom jeziku, potrebno je samo pritisnuti na zastavicu te će cijela stranica biti prevedena.

Prevođenje brojeva

Englesko-hrvatski rječnik ne pomaže samo pri prevođenju riječi i rečenica, već i kod prijevoda brojeva. Potrebno je samo upisati broj ili kombinaciju brojeva u tražilicu kako bi se preveo broj na engleski ili njemački. Na primjer, broj „101“ ispisuje se kao „one hundred one“ odnosno „sto jedan“.

Kvaliteta

Ispravnost te jasan prikaz prijevoda nama su jako važni. No, naravno i nama dobro dođe Vaša pomoć kako bi proširili englesko-hrvatski rječnik te ga održali aktualnim. Zbog toga se iznimno veselimo kada pritisnite na „predloži novi prijevod“ te tako pošaljite jedan ili više novi englesko-hrvatski prijevoda. Prije nego što ti novi prijevodi budu vidljivi svima, izvorni će ih govornici savjesno provjeravati, tek onda ih uvodimo u sustav. Ako nam se slučajno neka greška potkrade, tada stisnite molim Vas na gumb „prijavi grešku“ te pošaljite nam riječ koja je krivo prevedena. Čim provjerimo grešku, promijenit ćemo prijevod.

Kartice sa učenje

Od sada pa nadalje moguća je izrada i pohrana individualnih kartice s riječima. Kartice je moguće izraditi u bilo kojem jeziku te ih se može neograničeno proširiti. Moguće je i dijeljenje kartica s prijateljima, tako da možete pomoći drugima ili drugi vama.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z