Online konjugacija francuskih glagola

Francuski jezik godinama je omiljeni izborni predmet mnogih generacija učenika, što se neće promijeniti tako brzo ni u narednim vremenima. Za razliku od engleskog jezika konjugacija glagola u francuskom jeziku i nije tako jednostavna. U ovoj slučaju dakako postoje pravilni glagoli, ali na žalost mnogih koji žele naučiti ovaj jezik postoji i niz glagola koji slijede nepravilne konjugacije. No od danas postoji nova mogućnost uvida u konjugacije mnogih francuskih glagola, jer croDict pored njemačkih, engleskih i hrvatskih konjugacija nudi i konjugacije glagola iz španjolskog i francuskog jezika. Posve je jednostavno pronaći traženu konjugaciju glagola. Jednostavno treba odabrati francusku zastavu uz tražilicu pojmova i eto Vas u francuskom dijelu. Zatim utipkate riječ. Sasvim je svejedno hoćete li upisati infinitiv glagola ili već konjugirani glagol. Program croDict-a prepoznaje utipkani glagol i prikazuje potpunu konjugaciju u sadašnjem, prošlom i budućem vremenu. Pored odgovarajućeg glagolskog oblika nalazi se i odgovarajuća osobna zamjenica na francuskom jeziku, kako bi svrstavanje bilo što jednostavnije i brže.

Kako se ne bi nastala nepreglednost među gomilom glagola i glagolskih oblika, najbolje je odmah izraditi odgovarajuću karticu s riječi na croDict-u. Na taj način je moguće imati uvid u konjugirani francuski glagol, naučiti ga te samostalno ispitivati znanje. Kartice s riječima mogu se objaviti i dijeliti s prijateljima, kako bi bilo moguće učenje u dvoje ili u grupama. Jednostavno podijelite glagole ili druge riječi i učenje će biti lakše i učinkovitije. Još jedna prednost u sve tome jest ta da će tako netko drugi lakše prepoznati ako je došlo do greške u kartici s riječima te će uz odgovarajući komentar na karticu moći dati ispravan prijevod. CroDict-ovu karticu s riječima sasvim je jednostavno izraditi, samostalno proširiti te na kraju spremiti. Već izrađene kartice mogu se uvijek nanovo nadopuniti. Kako ne bi došlo do gomilanja istih riječi u kartici, javit će se upozorenje kod unosa jednakih riječi. Kartice s riječima nisu namijenjene samo francuskim riječima, nego i riječima svih ostalih jezika. Znakovi odgovarajućeg jezika pojavit će se čim označite željeni jezik.

Izvorno je croDict bio hrvatsko-njemački rječnik i to prvi hrvatsko-njemački online rječnik u trenutku svog objavljivanja. S vremenom je dodan njemačko- engleski i hrvatsko-engleski rječnik. Po novome croDict nudi mogućnost izrade kartica s riječima i konjugaciju glagola na francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku.

Glagoli od A-Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z