Online konjugacija hrvatskih glagola

Budući da je hrvatski jezik vrlo složen i zahtijevan croDict je svojim posjetiteljima stavio dodatnu korisnu i posebnu uslugu na raspolaganje: konjugacija hrvatskih glagola. Do nedavno ta je mogućnost postojala samo za njemačke glagole U njemačko-hrvatskom i njemačko-engleskom rječniku postoji već velik broj konjugiranih glagola koji se često koriste i stalno nadograđuju. Na temelju mnogih pozitivnih povratnih informacija i čestih molbi da se prikažu i konjugirani hrvatski glagoli pronašli smo mogućnost za prikazivanje hrvatskih konjugacija. Novo razvijeni generator za konjugaciju hrvatskih glagola prepoznaje sve iznimke hrvtaskog jezika i prikazuje s toga samo ispravne oblike vremena. Za razliku od njemačkog ili engleskog jezika u hrvatskom postoji puno iznimaka tako da će novi modul svim posjetiteljima biti od velike pomoći. Isto kao kod njemačkih glagola prikazat će se ukupno 14 oblika glagola pri čemu su radi veće preglednosti tablice podijeljene. Iznad svake konjugacijske tablice stoje konjugirana vremena, sa strane osobne zamjenice tako da je ovdje omogućeno brzo i jednostavno vrednovanje.

Da bi osigurali visokokvalitativne zahtjeve croDicta svaku konjugaciju sami provjeravamo. Dogodi li se ipak pogreška u nekoj konjugaciji molimo vas za vašu pomoć. Molimo kliknite na polje "prijavi grešku" i unesite pogrešnu konjugaciju a ukoliko znate radovali bi se i da unesete i ispravnu konjugaciju hrvatskog glagola. Mi ćemo provjeriti novo predložene konjugacije te ih kasnije unosimo u rječnik. Možete, naravno, i u svako vrijeme predložiti nove konjugacije za hrvatske glagole. Za to jendostavno kliknite znak "predloži novi prijevod" i predložite novu konjugaciju.

Budući da croDict prepoznaje galgole ne samo u infinitivnom nego i u svim konjugiranim oblicima nije nužno unositi infinitivni oblik da bi se prikazala određena riječ. Iznad prijevoda za glagol pojavljuje se također infinitivni oblik. Sada je posjetitelju njemačko-hrvatskog rječnik ili englesko-hrvatskog rječnika omogućeno jednostavno prikazivanje konjugacije za traženi hrvatski glagol. I kod pretraživanja konjugiranih hrvatskih glagola posjetitelj croDicta ne mora paziti na korištenje posebnih znakova. Pretraživanje se time znatno pojednostavljuje budući da ne zahtijeva prethodno namještanje tipkovnice. Budući da je beolingvističkom rječniku croDict od iznimne važnosti da ne služi samo u privatne svrhe nego da je kompetentan i pri školskim ili poslovnim zadacima sve se konjugacije hrvatskih glagola prikazuju s posebnim zankovima.

Glagoli od A-Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z