Online konjugacija njemačkih glagola

Rečenica koja treba biti razumljiva ne može se složiti samo od glagola u infinitivnom obliku, za to su potrebni ispravno konjugirani glagoli. Tu u njemačkom jeziku ne postoji razlika isto kao ni u engleskom ili hrvatskom. Tu funkciju njemačko-hrvatski i njemačko-engleski rječnik,. trenutno nudi za njemačke glagole. Pomoću generatora moguće je konjugirati već 7.000 njemačkih glagola. Budući da baza podataka njemačko-hrvatskog, i njemačko-engleskog rječnika sadrži preko 10.000 glagola broj konjugiranih njemačkih glagola će u dogledno vrijeme i dalje rasti.

Ponovno se, naravno, radujemo svakom doprinosu, u svako vrijeme moguće je predložiti novu konugaciju. Nakon što je konjugacija provjerena od izvornih govornika ona se unosi u rječnik i postaje vidljiva svim korisnicima. Ukoliko nam svejedno promakne pogreška i prikaže se pogrešno konjugirani oblik glagola molimo vas da kliknete na znak "prijavi grešku" i unesete pogrešnu konjugaciju. Mi ćemo, naravno, nastojati što brže provjeriti i ispraviti grešku. Jer i na tom mjestu važno nam je održavanje visokokvalitetnog standarda našeg njemačko-hrvatskog i njemačko-engleskog rječnika.

Konjugacija njemačkih glagola

Prikazuju se i konjugiraju 14 različitih konjugiranih oblika glagola. Osim prezenta (sadašnjost) i preterita (jednostavna prošlost) prikazuju se i vremena perfekt i pluskvamperfekt, te dva buduća vremena Futur I i II, kako u indikativu tako i u konjunktivu. Kako bi konjugacijska tablica ostala pregledna vremene su odijeljena u četiri odlomka. U naslovu iznad svakog kvadratića stoji o kojem se vremenu radi. Pored konjugiranog oblika glagola stoji osobna zamjenica. Na taj način može se u samo nekoliko sekundi pronaći traženi oblik glagola u najčešće korištenim vremenima. Time njemačko-hrvatski online rječnik croDict ponovno naglašava svoju primjenjivost ne samo u privatnom nego i u poslovnom i školskom okruženju. Ova usluga croDicta posebno je korisna svim posjetiteljima kojima njemački jezik nije materinji.

Dovoljno je upisati poznati oblik glagola u pretraživač i pojavit će se infinitivni oblik pored prijevoda za traženu riječ. Ukoliko želite konjugirati prevedenu riječ jednostavno kliknite na polje "konjugirati glagol" i glagol će se konjugirati prema svim postojećim vremenima.

Glagoli od A-Z

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z