Dekliniranje njemačkih imenica online

Tko ili što? Čije?, i tako dalje u njemačkom su dio osnovne gramatike te se jednostavno mora znat baratati time. Iako u njemačkom za razliku od hrvatskog ima samo četiri padeža, a to su nominativ, genitiv, dativ i akuzativ također su moguće poteškoće. Svi oni koji žele naučiti njemački kao strani jezik te povodom toga žele naučiti cijelu gramatiku njemačkog jezika od sada mogu za to pozvati croDict u pomoć. Korisnici croDict-u imaju mogućnost korištenja velikog broja dekliniranih imenica u sva četiri padeža, u jednini i množini koji su uredno i lako razumljivo poredani. A najbolje od svega je što je jako lako pronalaženje dekliniranih njemački imenica. Pritisnite samo na njemačku zastava, tako da izaberete njemački rječnik, te upišite imenicu.

Pri tome je svejedno hoćete li upisati osnovni ili deklinirani oblik, zatim nam samo pošaljite upit, sve ostalo obavlja croDict. Nakon nekoliko će sekundi biti prikazan osnovni oblik te cjelokupna deklinacija imenice. Sad možete samo iščitati odgovarajući padež te nastaviti pregledavanje deklinacija ili riječi.

Izrada kartica s riječima

Onaj tko dugoročnije želi naučiti kako se dekliniraju njemačke imenice ima mogućnost izrade kartica s riječima. Potrebno je samo fiksiranje tražene imenice s kompletnom deklinacijom na jednu karticu koju je uvijek moguće učitati. Kartice je naravno moguće izraditi i za glagole, pridjeve i sve druge riječi koje su potrebne za učenje jezika. croDict-ove kartice s riječima moguće je izraditi i pohraniti za svaki jezik. Vlastite, pohranjene kartice moguće je podijeliti s prijateljima, tako da i drugi ljudi mogu pomoću njih učiti i vježbati jezik. Eventualne pogreške je na taj način lako otkriti i ispraviti, tako da time svi dobivaju.

Njemačko-hrvatski rječnik, croDict nudi korisnicima već duže vrijeme i njemačko-engleski rječnik te hrvatsko-engleski rječnik. Putem modula „predloži novi prijevod“ korisnicima je omogućeno aktivno sudjelovanje u proširivanju sva tri rječnika. No, prije nego što će se predloženi prijevod upisati u rječnik, izvorni govornici provjeravaju njegovu točnost. Ako postoji neka greška, onda će biti ispravljena i tek onda je prijevod vidljiv svim korisnicima. Na taj način croDict i dalje garantira za visoke standarde, a vokabular se proširuje i ostaje aktualan.

Imenice od A-Z

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z