Online konjugacija engleskih glagola

Tražene kategorije

Online konjugacija engleskih glagola

Od nedavno croDictov njemačko-englesko-hrvatski rječnik svojim posjetiteljima nudi novu korisnu opciju. Od sada je moguća konjugacija engleskih glagola. Iako u engleskom jeziku usporedno s njemačkim i prije svega hrvatskim nema toliko kompliciranih pravila za konjugirane glagole tablice s konjugiranim engleskim glagolima mogu biti vrlo korisne. Već nekoliko godina croDict nudi konjugirane oblike njemačkih glagola, a sada se i hrvatski i engleski glagoli mogu sasvim jednostavno prikazati u svojim raznim vremenskim oblicima. Obraća se pozornost na sve iznimke pri engleskoj konjugaciji tako da se croDict može koristiti ne samo u privatne svrhe nego i kod poslovnih i školskih zadataka. Prije svake objave konjugiranih engleskih glagola mi ih savjesno i pažljivo provjeravamo. Ipak, može se dogoditi da predvidimo neku pogrešku, ukoliko to bude slučaj molimo vas za vašu pomoć: molimo vas pritisnite znak "prijavi grešku" i pišite nam kod kojeg je glagola na kojem mjestu došlo do pogreške. Naravno rado i s ispravnim oblikom glagola.

Ukoliko vam nedostaje konjugacija za neki engleski glagol to možete sasvim jednostavno promijeniti. Biti će dovoljan klik na polje ''predloži novi prijevod'' i omogućit će se unos glagola koji nedostaje. I ovdje će se ekipa croDicta veseliti svakoj pomoći. Tko, dakle, već može pridonijeti potpunim ili djelomičnim konjugacijama za neki engleski glagol to rado može i učiniti. Svaka pomoć je dobrodošla kako bi se broj konjugiranih engleskih glagola na croDictu dalje povećao.

Kao što je čitav rječnik tako je i prikaz engleskih konjugacija vrlo pregledan. Postoji više odlomaka u kojima se konjugiraju ili jedno ili dva vremena, sa strane se nalaze osobne zamjenice tako da je na prvi pogled jasno vidljivo koji oblik glagola pripada kojem vremenu i kojem licu.

Kako bi se prikazala konjugacija za neki engleski glagol čiji infinitivni oblik nam nije poznat dovoljno je unijeti poznati oblik glagola u pretraživač. croDict prepoznaje kojem infinitivnom obliku pripada unesena riječ te ga onda prikazuje. Za konjugaciju dovoljno je kliknuti na odgovarajući znak "konjugacija glagola" i u najkraćem roku prikazati će se kompletna konjugacija za željeni glagol.

Osim prezenta i preterita na croDictu se prikazuju i buduća vremena futur I i futur II te prošla vremena perfekt i pluskvamperfekt. Konjugirani engleski glagoli se tako prikazuju u najuobičajenijim i najkorištenijim vremenima i od velike su pomoći svim zainteresiranim posjetiteljima.